• Homepage Foto

Bewustwordingsweekend Qigong

1. Chi Neng Qigong:

Met Chi Neng Qigong breng je je lichaam & geest in beweging, zink je in je lichaam en ontdek je wat daar allemaal te voelen is. Je voelt waar je energie stroomt én waar die blokkeert. Je krijgt een kader voor bewustzijn aangereikt dat je helpt te begrijpen waar die blokkades vandaan komen. En je gaat praktisch aan de slag met oefeningen om je daarvan los te maken.
Ingebed in een rustige en mooie omgeving nodigen we jouw rode draad liefdevol uit zich aan je te laten zien door je op verschillende manieren uit je comfortzone te halen. In het praktische samenzijn en in de oefeningen die we samen doen. In de open sfeer mag alles er zijn en onderzocht worden.

Wat ga je leren?
- Chi Neng Qigong oefeningen, waardoor je geest & lichaam een worden en je volledig kunt ontspannen én luisteren naar je lichaam
- Met aandacht in je lichaam zijn en durven voelen - Met compassie naar jezelf (en anderen) kijken 
- Waar de werkelijke bron ligt van problemen die je in het Hier & Nu ervaart 
- Hoe jouw bewustzijn werkt 
- Het herkennen van je ego en praktische tools om je ervan los te maken

Wat levert het op?
- Je energiehuishouding in balans 
- Een liefdevoller contact met je lichaam 
- Je dagelijks leven kunnen bekijken vanuit een levensveranderend perspectief 
- Je hebt een sprong gemaakt in jouw mate van bewustzijn 
- Krachtige en praktisch toepasbare instrumenten op zak die je altijd kunt toepassen als je uit contact raakt met jezelf.

2. Vijf-elementen voeding

Eten is de brandstof voor jouw lichaam, het geeft je levensenergie en wat je eet zegt iets over jouw levensenergie. Maar kan jouw verteringsvuur het wel verteren én de energie uit de voeding halen die jij tot je neemt? Waarom is koken met de vijf smaken en kiezen uit de thermisch werkende ingrediënten raadzaam en wat hebben de seizoenen, onze psyche, de natuur en onze ‘eigen natuur’ daarmee te maken?
Je kijkt naar de thermische werking (heet, warm, neutraal, verfrissend en koud) van ingrediënten én naar de energiestroom (de smaken bitter, zuur, zoet, scherp, zout hebben ieder een andere energiestroming). Dat is heel anders dan het tellen van koolhydraten, vitamine en mineralen en wellicht een mooie aanvulling op jouw huidige kennis over voeding! Met kruiden, specerijen en op andere wijze het eten bereiden ga je zorgen dat je maaltijd verteerbaarder wordt. Welke ingrediënten zijn wel/niet passend én heilzaam in jouw gerecht? Wat geeft energie en wat ontneemt ons energie. Waarom zijn de maag en de milt (het element Aarde) zo belangrijk en hoe weet je of je verteringsvuur optimaal is? 
Wat ga je leren ?
- je krijgt duidelijke inzichten in de effectieve eeuwenoude Vijf-Elementen voedingsleer vanuit de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCM) 
- je leert de klimaatsymptomen herkennen, hoe deze zich manifesteren en welke voeding je heilzaam kunt inzetten 
- voeding bij klachten zoals menstruatieklachten, burn-out, slapeloosheid, maag- en darmklachten, overgewicht, etc.
- ook gaan we het hebben over de darmflora, een zeer essentieel systeem in ons lichaam. Onze gezondheid staat of valt met een goed intern klimaat, de darmen zijn de spil in ons bestaan

3. Shiatsu

Shiatsu is een therapie die vitaliteit bevordert, vermoeidheid verlicht en de natuurlijke zelfhelende kracht van het lichaam stimuleert. Dit gebeurt door druk toe te passen op specifieke punten op het lichaam, Shiatsu wordt daarom ook wel drukpuntmassage genoemd. Daarnaast geeft Shiatsu de warmte van een zorgzame aanraking, een zo belangrijk aspect nu de medische zorg minder persoonsgericht geworden is. Het hectische dagelijkse leven is een enorme bron van stress, waar uiteindelijk lichaam en geest hun tol voor betalen. Zelfs kinderen hebben drukke werkschema's en kunnen daardoor aan fysieke en mentale vermoeidheid lijden. Veel mensen zijn bezorgd over de nadelige effecten die het moderne leven op hun gezondheid hebben. Shiatsu is een manier om bewust te worden van ons lichaam en om er voor te zorgen. Het is een manier om je gezondheid in eigen handen te nemen.

Shiatsu reguleert de werking van het zenuwstelsel, verhoogt de weerstand van het lichaam, verbetert de bloedcirculatie, reinigt de weefsels en versoepelt het lichaam. Het resultaat is dat de aanwezige lichaamsenergie in balans komt. Ziektesymptomen op zowel lichamelijk als emotioneel gebied kunnen hierdoor gedeeltelijk of geheel verdwijnen.


4. Dagdeel stilte

"Niets is sterker dan de stilte, niets is sterker dan het woord dat niemand hoort..."
Liedtekst van Stef Bos

Verandering komt van binnenuit; ook al doe je de oefening voor de 200ste keer! Je gaat laag voor laag door fases en dát zal je veranderen. Laat daarom de externe verandering eens achterwege; niet het externe verandert jou. Door stilte, zachtheid en ontspanning komt er RUIMTE in jouw interne waardoor je hart & geest in beweging kan komen en jou diepgewortelde oplossingen zal bieden. Vertraging en stilte is de eerste stap! 
De St. Bonifatiuskerk is een rustige plek waar je kalmte gaat ervaren en daardoor zal je geest en lichaam vertragen; je gaat contact maken met je lichaam waardoor het makkelijker is met je aandacht diep naar binnen te gaan. De effectieve Chi Neng Qigong oefeningen en meditaties zullen je daarbij helpen te focussen en de Qi zal daarbij haar weg vinden en jou geven wat jij op dat moment nodig hebt.

Wat ga je leren?
- door te vertragen ga je je verdiepen in de Chi Neng Qigong oefeningen 
- je geest & lichaam worden een en je verzacht waardoor je je volledig kunt ontspannen en er ruimte komt: ruimte voor jouw innerlijke stem 
- de dagelijkse bewegingen in te zetten vanuit jouw centrum, mentaal maar ook fysiek 
- met aandacht in je lichaam zijn en durven voelen 
- wat het effect is van stilte en waarom we dat nodig hebben - eenvoudige oefeningen openen je hart, laat je hart spreken en luister
- hoe jouw bewustzijn werkt

Wat levert het je op?
- een liefdevoller en zachter contact met je lichaam 
- je dagelijks leven kunnen bekijken vanuit een veranderend perspectief 
- je maakt een sprong in jouw eigen mate van bewustzijn 
- effectieve begeleidende oefeningen en meditatie geluidsopname voor jou thuis 
Ga mee op ontdekkingsreis en zie dit weekend als een avontuur, want dat is het: je lichaam en geest zullen je belonen!

Locatie:

De Sint Bonifatiuskerk in het Gelderse Horssen.
Na een eeuw lang allerlei andere functies te hebben gehad, van dorpshuis en heiligenbeeldengroothandel, tot toevluchtsoord voor koeien tijdens de watersnood, is sinds 2011 dit bijzondere monument weer in zijn oude glorie hersteld. De sfeervolle kerk is voorzien van alle moderne voorzieningen, zoals vloerverwarming, zodat onze gasten en cursisten comfortabel kunnen genieten van deze bijzondere plek.
Een kerk wil bezielen, bemoedigen en troosten. Wie een kerk binnenstapt wordt even opgetild boven zijn normale dagelijkse bestaan. De voormalige pastorie naast de kerk is omgebouwd tot een sfeervol gastenverblijf, met alle comfort.
Een grote tuin met labyrint, en aangrenzende boomgaard, maken de omgeving compleet als ideale stilteplek.

De kosten zijn op basis van all inclusive 395 euro

Het eerstvolgende weekend is 11-13 september; nog vier plekken vrij !! Tweede weekend is van 20-22 november; deze zit vol !!

      

 

Interesse in het Bewustwordingsweekend bij WorkOut in Horst?

Vul dan onderstaand formulier in en klik op verzenden. Wij nemen binnen 1 werdag contact met je op om je te voorzien van alle (start)informatie. 

Nieuws

 • NIEUW: Pilates, Chineng Qigong, HIT en Bootcamp low impact

  Nieuw: Pilates, Chineng Qigong, HIT training en Bootcamp low impact. Voor mee...

  Lees meer
 • We zijn open!

  Lees meer
Meer nieuws
 • Milon Cirkel

  Milon Cirkel

  Fitness op de Milon Cirkel helpt effectief bij afvallen en het opbouwen van spieren. In slechts 35 minuten per training.

  Lees meer
 • Voedingsconsulten

  Voedingsconsulten

  Wil je graag wat meer duidelijkheid over een gezond voedingspatroon voor jou? Of zou je wat ondersteuning kunnen gebruiken?

  Lees meer
 • Over WorkOut

  Over WorkOut

  Al velen gingen jou voor. Bij WorkOut Horst behaal je namelijk altijd je doelstelling, wat je doel ook is.

  Lees meer